Ajankohtaista

Lokakuun kuulumisia

31.10.2020
Uusia toiminnalaisia, täydennyskoulutuksia ja työhyvinvointia

Toi.minnassa on ollut touhukas lokakuu. Koronan toisesta aallosta huolimatta asiakkaita on voitu tavata turvallisesti ja vastuullisesti, maskeja käyttäen, turvavälit huomioiden ja hygieniaohjeita noudattaen. Lasten toimintaterapiaryhmämme ovat hyvässä vauhdissa, etenevät syyskauden ryhmäsuunnitelmien ja tavoitteiden mukaisesti.

Toimintaterapeutit Kaisa ja Henna ovat aloittaneet työt meillä sekä toimintaterapeutit Hanna ja Mari ovat aloittaneet erikoistumiskoulutukset. Lämpimästi tervetuloa huipputiimiimme Kaisa ja Henna! Kaisa tuo tiimiimme vahvaa lasten toimintaterapia ja toimintaterapia-arviointiosaamista sekä Henna kaivattua viittomakielen ja tukiviittomien osaamista.

Meidän toimintaterapeutti Hanna on aloittanut SI- terapeuttikoulutuksen C- osan ja valmistuu SI- terapeutiksi vuonna 2022. Sitä ennen meillä toi.minnassa on suunnitelmana valmistella SI- terapiatila kysytyn terapiamuodon toteuttamisen mahdollistamiseksi. Toimintaterapeuttimme Mari on aloittanut opiskelun ratkaisukeskeiseksi lyhytterapeutiksi. Lyhytterapia on vahvasti löytämässä paikkansa kuntoutus- ja tukimuotona moniin elämän kriiseihin ja henkilökohtaisiin haasteisiin. Iloitsemme tulevasta palveluvalikoimamme laajentumisesta ja toivotamme Hannalle ja Marille onnea ja osuvia oivalluksia opintoihin!

Toimintaterapeutit Piritta ja Elisa ovat saaneet päätökseen pitkät koulutukset ja pystyvät nyt hyödyntämään uutta osaamista terapiatyössä. Piritta suoritti Psykoterapeuttiset valmiudet- koulutuksen ja Elisa on nyt koulutettu nepsy- valmentaja. Tiia jatkaa vielä hetken YAMK- koulutustaan ja Katri on loppusuoralla tunnetaitovalmentajaopinnoissaan. Lisäksi syksyyn on mahtunut vielä muutamia lyhyitä koulutuksia, mm. sensomotoristen valiuksien arvioinnista, toiminnanohjauksesta ja hahmottamisesta.

Loppuvuoden aikana meillä on ilo luotsata kahta toimintaterapeuttiopiskelijaa, Jannikaa ja Annia, kohti toimintaterapeutin upeaa ammattia. Jannika on tätä viimeistä harjoitteluaan vaille valmis ja Anni jatkaa vielä opiskelua vajaan vuoden ajan. Teemme parhaamme, että Jannikan ja Annin oppimiskokemukset meillä ovat monipuolisia, opettavaisia ja hyviä.

Lokakuussa koko tiimimme osallistui Ilosta Oy:n Minna Koivulan toteuttamaan Muutoksessa eteenpäin- valmennukseen. Minna antoi meille eväitä jokaisen omasta ja työyhteisön resilienssistä. Sen jälkeen suuntasimme tulevaan Huomaa hyvä- työskentelyllä ja Voimakehä- valmennuksella. Valmennus oli erittäin voimaannuttavaa meille kaikille tässä poikkeuksellisessa ajassa. Lisäksi emoyhtiömme Suomen Fysiogeriatrian ideoimana toi.minna halusi aktivoida tiimiläisiä pitämään loppuvuoden ajan huolta omasta jaksamisesta ja työhyvinvoinnista liikuntakortilla, jossa työaikana liikutaan ja ulkoillaan työkaverin kanssa, koronaturvallisesti, uusiin työkavereihin tutustuen ja liikunnan ilosta nauttien.

Meitä kaikkia on ilahduttanut lokakuun viikkoina seurata Oulun toimistomme hyllyn päällä olevan orkidean kukinnan edistymistä. Saimme orkidean reilu vuosi sitten Suomen Fysiogeriatria Oy:n perustajalta, ansaituille eläkepäiville vetäytyneeltä, mutta yhä suurella sydämellä yrittämiseen suhtautuvalta, ihanan positiiviselta ja empaattiselta Maija Käyhdyltä. Nyt pitkän kukkavarrettoman vaiheensa jälkeen Maijan tuoma orkidea on taas loistossaan, kuten oheisesta kuvasta näkyy. Pala Maijan positiivisuudesta, sinnikkyydestä ja tulevaan luottamisesta on konkreettisesti läsnä kanssamme orkidean muodossa. Ihanaa!

Kiitollisina lokakuusta suuntaamme hyvällä fiiliksellä kohti marraskuuta - nautitaan pikkupakkasista ja kynttilöiden lepattavista liekeistä!