Ajankohtaista

Syksy saapui!

23.9.2021
Syyskuu on tuonut tullessaan kauniin ja värikkään ruskan, ihanan kuulaita syyspäiviä, mutta vielä aurinkoista ja leppoisaakin säätä. Terapeuttimme ovat saaneet aikataulut kohdilleen sekä monta uutta ja vanhaa tuttua asiakasta luotsattua onnistuneesti toimintaterapiakertojen menetelmiin kohti asetettujen tavoitteiden saavuttamista. Täydennyskoulutukset rullaavat ja asiakastyytyväisyyskyselymme loistavien tulosten voima on ollut kanssamme - kiitos kaikille asiakkaillemme ja asiakkaidemme läheisille kyselyymme vastaamisesta!

Vuodenkierto on kuljettanut meidät syksyyn ja vaikka ilmastonmuutoksesta puhutaan paljon, olemme saaneet iloita siitä, miten meidän vuodenajat vielä erottuvat toisistaan - mukavaa! Syysretket marja- ja sienimetsään ja syksyiseen luontoon ovat virkistäneet meitä töissä ja vapaa-ajalla. Toimintaterapia-asiakkaiden kanssa ulkoillen on mm. löydetty monta uutta geokätköä, kierretty kuuman kaakaon kera mukava luontopolku ja kerätty lasten ryhmän kanssa luonnosta materiaaleja yhteiseen kollaasityöhön. Pipoja ja lapasia on kaivettu esille kaappien kätköistä ja jo ensimmäisiä kertoja rapsuteltu auton ikkunoita kuurasta puhtaiksi. Syksy on siis täällä.

Toi.minnan tiimi on jälleen täydentynyt uudella työkaverilla, kun toimintaterapeutti Saila Suominen aloitti työt syyskuun alussa. Lämpimästi tervetuloa Saila meidän porukkaan! Saila tuo tiimiin lisää aikuisneurologista, työikäisten, ikääntyneiden, lasten ja nuorten toimintaterapiaosaamista. Sailan työalueena on Oulun seutu ja Raahe.

Terapeuttimme kouluttautuvat jälleen tämän syksyn aikana monipuolisilla täydennyskoulutuksilla. Elisa jatkaa Psykoterapeuttisten valmiuksien opintoja, Kaisa Lasten ja nuorten tunnetaito-ohjaaja- koulutusta, Hanna SI- terapeuttikoulutusta ja Tiia tekee töitä YAMK- lopputyön äärellä vielä hetken. Annika on aloittanut Psykofyysisen psykoterapian perusteet- koulutuksen ja lisäksi meillä kouluttaudutaan mm. Zones of Regulationiin, EASI- mentelmään ja tunnetyöskentelyyn toimintaterapiassa. Täydennyskoulutuksen tavoitteet, kuten henkilöstön osaamisen lisääminen sekä ammattitaidon ylläpitäminen, kehittäminen ja syventäminen toteutuvat jälleen erinomaisesti.

Iloitsimme viime viikolla erityisesti, kun kävimme tiimipalaverissamme läpi asiakkailtamme ja asiakkaidemme läheisiltä saatua palautetta. Tyytyväisyys toimintaterapeuttiemme toteuttamaan toimintaterapiaan oli huikeat 4,7/5 ja oli ihana saada kuulla, miten toimintaterapia on mm. helpottanut arjen selviytymistä, käden toimintakykyä, aktivoinut kodin ulkopuolisiin toimintohin ja miten lapsiasiakkaidemme tunteiden tunnistaminen ja sanoittaminen on edistynyt, lapsen sosiaaliset taidot ovat vahvistuneet ja oma-aloitteisuus lisääntynyt. Terapeuttejamme lämmittivät erityisesti saadut henkilökohtaiset palautteet, joissa kiitettiin rauhallisuudesta välillä kaoottisessakin tilanteessa, huumorista, jolla osataan keventää sopivassa tilanteessa, hyvän näkemisestä lapsessa, josta muualta kuuluu paljon negatiivista, mutkattomasta ja mukavasta yhteistyöstä, välittämisestä, joustavuudesta, hyödyllisten harjoitteiden ohjaamisesta, avusta ja tuesta. Kiitos ihanat asiakkaamme ja asiakkaidemme läheiset, että jaksatte vastata antamaamme palautekyselyyn - palautteenne on meille todellä tärkeää! Antamanne vahva luottamus ammattitaitoomme ja osaamiseemme on voimamme - suunnattoman kiitollisina, mutta nöyrinä jatkamme tärkeää työtämme juuri teidän kaikkien nykyisten ja tulevien asiakkaidemme ja teidän verkostojen kanssa.

Värikästä syksyä ja onnistuneita kohtaamisia kanssamme!